Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

DITË ZIJE PËR ALBANOLOGJINË pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 03 Tetor 2017 09:47

Data 2 tetor 2017 do të mbetet e shenjuar si ditë zije për albanologjinë: largimi i parakohshëm i albanologut të shquar, kolegut dhe bashkëpunëtorit tonë Dr. Robert Elsie, është nga ato humbje që në shkencat albanologjike nuk zëvendësohen.

Me kontributet e tij pothuajse në të gjitha fushat e albanologjisë: gjuhësi, shkencë e letërsisë, histori, gjeografi, antropologji kulturore, studime të arteve e të religjioneve etj., Dr. Robert Elsie i përftoi vetes profilin e një dijetari enciklopedik, profil që rezulton gjithnjë më i rrallë në ditët tona. Duke punuar për të përhapur rezultatet e studimeve albanologjike përtej Shqipërisë, në Europë e në botë, me kontributin e tij ai ushtroi ndikim të jashtëzakonshëm në konfirmimin ndërkombëtar të identitetit kulturor të shqiptarëve. Ia rriti nderin Shqipërisë, së cilës i përkushtoi punën e jetës, duke i dhënë nder emrit të tij prej dijetari për bashkëkohësit dhe për pasardhësit.

Modifikimi i fundit E martë, 03 Tetor 2017 13:40
Lexo me shume...
 
Njoftim pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 23 Maj 2017 08:50

Në datën 26 maj 2017, në orën 17:00, në sallën AUDITORIUM të Bibliotekës Kombëtare, do të promovohet numri i dytë për vitin 2017, i revistës së mirënjohur shkencore franceze, "Ethnologie française", kushtuar etnologjisë bashkëkohore shqiptare. I pranishëm do të jetë, Gilles de Rapper, etnolog francez, redaktor si dhe kontribues në këtë numër.

Modifikimi i fundit E martë, 23 Maj 2017 08:58
Lexo me shume...
 
FTESË PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCË “KËRKIME GJUHËSORE” VI pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 10 Prill 2017 14:04

Është viti i gjashtë që Shkolla doktorale e gjuhësisë, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në gjuhësi, që zhvillohet në muajin korrik (në një nga datat, prej 10-14). Edhe këtë vit është planifikuar të mbahet Konferenca ndërkombëtare me të njëjtin format: Kërkime gjuhësore.

Modifikimi i fundit E martë, 23 Maj 2017 08:58
Lexo me shume...
 
Thirrje pë konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 13 Prill 2017 13:25

Shkolla doktorale e Studimeve Letrare, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në letërsi.

Konferenca shkencore me temë: “STUDIMET LETRARE NË PROCES: TEZA, PROJEKTE, IDE DHE REZULTATE”, III, do të zhvillohet në dy panele: në njërin, studiuesit dhe studentët e shkollave doktorale mund të paraqesin arritje të studimeve të tyre në proces. Konferenca do të zhvillohet në muajin qershor (nga data 26-30).

Modifikimi i fundit E enjte, 13 Prill 2017 13:33
Lexo me shume...
 
Konferencë shkencore pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 20 Janar 2017 10:42

Instituti i Arkeologjisë, pjesë e QSA-së, në datat 30-31 janar 2017 organizon konferencën ndërkombëtare me titull "Risi Arkeologjike në Trevat Shqiptare" në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave, Tiranë.

Kjo konferencë do të zhvillohet në sallën "Aleks Buda", pranë Akademisë së Shkencave. Me datë 30 janar konferenca fillon në orën 9:30, ndërsa më datë 31 janar në orën 9:00. Për ftesën dhe programin klikoni këtu

 

Modifikimi i fundit E premte, 20 Janar 2017 10:55
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 1 nga 12