Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Konferenca "Variacioni sintaksor në dialektet dhe të folmet e shqipes" pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 26 Shkurt 2016 09:24

Instituti i Gjuhësisë do të organizojë konferencën “Variacioni sintaksor në dialektet dhe të folmet e shqipes” në muajin dhjetor 2016. Sot për sot, në albanistikë, nuk kemi ende një përpjekje sistematike për kryerjen e studimeve kushtuar tipareve dalluese sintaksore të të folmeve të shqipes në të gjitha trevat shqipfolëse.

Modifikimi i fundit E martë, 11 Tetor 2016 13:01
Lexo me shume...
 
Njoftim për konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 13:37

Instituti i Historisë dhe Shkolla Doktorale në Histori, pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, Tiranë, organizojnë më 15 dhjetor 2015, në sallën “Aleks Buda” të Akademisë së Shkencave, Konferencën Shkencore “Kërkime të reja për historinë e shqiptarëve”. Kjo konferencë është në vazhdën e traditës të krijuar tashmë nga Instituti i Historisë, sipas së cilës studentë të Shkollës Doktorale sjellin për publikun arritjet më të spikatura të studimeve dhe kërkimeve të tyre.

Këtë vit tematika e Konferencës është konceptuar gjithëpërfshirëse dhe do të fokusohet në këto fusha kërkimore: zhvillimet politike, ekonomike e sociale; kultura dhe besimet; çështje të ndërtimit të shtetit; marrëdhëniet ndërkombëtare dhe aspekte të nacionalizmit shqiptar.

Gjejmë rastin të falënderojmë të gjithë studentët që iu përgjigjën thirrjes për prezantime, sidomos ata që komisioni organizues i Konferencës i përzgjodhi si kumtues. Për programin e plotë klikoni këtu.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 14:05
 
Thirrje për konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 23 Shtator 2015 11:02

Instituti i Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit, Departamenti i Etnologjisë, organizon Konferencën III, të përvitshme "Antropologjia, Etnologjia dhe Historia". Debati për raportin që kanë mes tyre, antropologjia social-kulturore dhe etnologjia me historinë, dhe anasjelltas, ka marrë vëmendjen e herëpasherëshme të shumë studiuesve si të historisë së mendimit antropologjik, ashtu edhe të teoricineve që kanë kontribuar në teorinë antropologjike. Etnologjitë kombëtare në Evropën Qëndrore, Lindore e Juglindore u fokusuan në studimin dhe shpesh ruajtjen dhe ndryshimin e jetës tradicionale (rite e rituale, doke e zakone, ekonomi tradicionale si dhe kulturë materiale) të popujve përkatës, e cila lokalizohej diku në të shkuarën. Po ashtu, me vendosjen e sistemeve socialiste, pati përpjekje teorike për të organizuar interpretimin e të shkuarës tradicionale sipas qasjes së materializmit dialektik. 

Modifikimi i fundit E mërkurë, 23 Shtator 2015 11:32
Lexo me shume...
 
“Workshop” pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 15 Tetor 2015 08:24

Fuqizoni karrierën tuaj studimore nëpërmjet “EURAXESS on tour 2015”

“Autobusi EURAXESS – Researchers in Motion” do të mbërrijë:

16 Tetor 2015 - Tiranë

Universiteti Politeknik i Tiranës

Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”

Sheshi “Nënë Tereza”, Nr. 4, Tiranë

Studentët dhe kërkuesit shkencorë janë të ftuar të na vizitojnë pranë Autobusit nga ora 10.00 deri në orën 16.00, për të zbuluar mundësitë për punësim dhe financim në karrierën e tyre kërkimore shkencore.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 09 Dhjetor 2015 13:42
Lexo me shume...
 
Konferencë Ndërkombëtare pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 07 Korrik 2015 12:38

Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë si dhe Shkolla doktorale në gjuhësi, pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, Tiranë, organizojnë më 10 korrik 2015 Konferencën IV Ndërkombëtare “Kërkime Gjuhësore”, një veprimtari tashmë e përvitshme dhe e institucionalizuar. Ashtu si dhe në tri konferencat e mëparshme, edhe këtë vit ka pasur aplikime të shumta nga doktorantët e Shkollës sonë, por edhe nga ata të universiteteve shqiptare, në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni.

Përgjithësisht pjesëmarrësit janë studiues të rinj dhe në proces të përgatitjes së tezave në kërkim të gradës “Doktor shkencash”. Por në Konferencë marrin pjesë dhe shumë studiues të tjerë, me grada e tituj shkencorë, tashmë të njohur në studimet albanologjike.

Edhe këtë vit tematika e Konferencës është e hapur dhe e konceptuar në katër fusha të kërkimit shkencor: në leksikologji e semantikë; në gramatikë e histori të gjuhës shqipe; në gjuhësi të zbatuar, dialektologji e sociolinguistikë; në studimet që lidhen me marrëdhëniet gjuhë e letërsi dhe në metodat e përvetësimit të gjuhës.

Gjejmë rastin të falënderojmë të gjithë aplikuesit, sidomos ata që komisioni organizues i Konferencës i përzgjodhi si kumtues.Për programin e plotë klikoni këtu.

Modifikimi i fundit E martë, 07 Korrik 2015 12:43
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 3 nga 11