Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Konferenca e VI Ndërkombëtare “Iliria e Jugut dhe Epiri në Antikitet” pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 15 Maj 2015 09:54

Instituti i Arkeologjisë, pranë QSA dhe Qendra Shkencore Hisoma, pranë Universitetit Lyon 2, France organizojnë Konferencën e VI Ndërkombëtare “Iliria e Jugut dhe Epiri në Antikitet”. Lutemi, shikoni ftesën dhe programin bashkëngjitur.

Këtë vit kjo konferencë organizohet në Tiranë, më 20-23 maj. Edicioni i parë i saj është organizuar në vitin 1984 në Clermont-Ferrand, ndërsa i fundit u zhvillua në Grenoble, në tetor të vitit 2008. Në çdo gjashtë vjet kjo konferencë mundëson mbledhjen e gjithë komunitetit shkencor që punon në Ballkan nga periudha pre- dhe protohistorike deri në periudhën mesjetare bizantine. Kjo është e vetmja konferencë në këtë fushë dhe ajo bën të mundur të mblidhen së bashku kërkuesit shkencorë të fushës së arkeologjisë.

Modifikimi i fundit E premte, 15 Maj 2015 10:01
Lexo me shume...
 
Konferencë kushtuar kontributit shkencor të prof. dr. Jorgji Gjinarit pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 02 Prill 2015 09:36

Departamenti i Gramatikës i Institutit të Gjuhësisë e të Letërsisë (QSA) organizon një konferencë shkencore me rastin e 85-vjetorit të lindjes së prof. dr. Jorgji Gjinari, ish-punonjës shkencor i Institutit të Gjuhësisë e të Letërsisë (1956-1992). Profesor J. Gjinari, është një nga dialektologët më të shquar shqiptarë, autor i një vargu monografish për të folme të ndryshme të shqipes, autor i veprës më të plotë e përgjithësuese mbi dialektet e gjuhës shqipe, bashkautor dhe drejtues shkencor i veprës madhore “Atlasi Dialektologjik i Gjuhës Shqipe”. Gjithashtu ai ka sjellë kontribute edhe në fusha të tjera të gjuhësisë, si dialektologji historike, prejardhja e gjuhës shqipe, marrëdhëniet e dialekteve me gjuhën letrare etj.

Modifikimi i fundit E enjte, 02 Prill 2015 12:56
Lexo me shume...
 
Ftesë për pjesmarrje në konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 24 Shkurt 2015 13:05

Është viti i katërt që Shkolla doktorale e gjuhësisë, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në gjuhësi, që zhvillohet në muajin korrik. Edhe këtë vit është planifikuar të mbahet Konferenca ndërkombëtare me të njëjtën problematikë: “Kërkime gjuhësore”.

Ftesa zyrtare, së pari, u drejtohet personave që janë në procesin e përgatitjes së doktoraturës në fushën e gjuhës shqipe, jo vetëm pranë shkollës sonë, por edhe atyre që ndjekin këtë nivel shkolle në universitetet e tjera në Republikën e Shqipërisë dhe jashtë saj, sidomos atyre të trojeve shqiptare.

Modifikimi i fundit E martë, 24 Shkurt 2015 13:16
Lexo me shume...
 
Ftesë për pjesmarrje në konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 24 Shkurt 2015 13:07

Shkolla doktorale e Studimeve Letrare, pranë QSA-së, ka institucionalizuar konferencën e përvitshme në fushën e studimeve dhe të kërkimeve shkencore në letërsi.

Konferenca shkencore ndërkombëtare me temë: “STUDIMET LETRARE NË PROCES: TEZA, PROJEKTE, IDE DHE REZULTATE” do të zhvillohet në muajin qershor.

Ftesa zyrtare, së pari, u drejtohet personave që janë në procesin e përgatitjes së doktoraturës në fushën e gjuhës shqipe, jo vetëm pranë shkollës sonë, por edhe atyre që ndjekin këtë nivel shkolle në universitetet e tjera në Republikën e Shqipërisë dhe jashtë saj, sidomos atyre të trojeve shqiptare.

Modifikimi i fundit E martë, 24 Shkurt 2015 13:15
Lexo me shume...
 
Mundësi bashkëpunimi pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E enjte, 15 Janar 2015 10:36

Fondacioni Alexander von Humboldt me ambasadat në Berlin diskutoi mbi mundësitë e bashkëpunimit në fushën e kërkimit shkencor me Gjermaninë nëpërmjet programeve që ofron fondacioni.

Ky fondacion me traditë në fushën e bashkëpunimit akademik ndërmjet shkencëtarëve dhe studiuesve nga e gjithë bota me Gjermaninë ofron çdo vit rreth 2000 bursa. Bursat për punë kërkimore shkencore u mundësojnë post-doktorantëve të kualifikimit të lartë bashkëpunim me kolegë gjermanë. Kriteri qendror për akordimin e bursës mujore është niveli shkencor i studiuesit të huaj. Aplikimet mund të bëhen në çdo kohë. Gjuha gjermane nuk është kusht, nëse projekti kërkimor shkencor mund të realizohet në anglisht.

Për detaje të mëtejshme të interesuarit mund të klikojnë në adresën: http://www.humboldt-foundation.de

Modifikimi i fundit E enjte, 15 Janar 2015 10:43
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 4 nga 11