Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën e VI ndërkombëtare me titull "Kërkime Gjuhësore". Për programin klikoni këtu

Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë, në datën 14 korrik 2017 organizon konferencën shkencore me titull "Studime letrare në proces: Rezultate dhe probleme, III". Për programin klikoni këtu

Thirrje për pjesmarrje në konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E premte, 17 Tetor 2014 10:48

Viti 2014 shënon 50-vjetorin e revistës “Studime filologjike”, organ shkencor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike. Me këtë rast, më 23 dhjetor 2014, Instituti organizon Konferencën “50 vjet Studime filologjike”.

Konferenca ka si qëllim që të paraqesë dhe të sintetizojë rolin e dorës së parë të kësaj reviste në studimet shqiptare. Revista për 50 vjet rresht është bërë organ i shpalosjes së mendimit shkencor shqiptar në fushën e studimeve gjuhësore e të studimeve letrare, i pasqyrimit të kontributeve shkencore, i shkëmbimit të përvojave dhe të debatit shkencor. Revista “Studime filologjike” ka peshën e vet të pazëvendësueshme në profilizimin dhe konsolidimin e shkencës shqiptare. Në këta 50 vjet të jetës së saj revista fitoi prestigjin si organ i specializuar në studimet gjuhësore e letrare në mbarë hapësirën shqipfolëse.

Modifikimi i fundit E premte, 17 Tetor 2014 11:07
Lexo me shume...
 
Përurimi i Fondeve Arkeologjike pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 30 Korrik 2014 07:17
Më datë 25.07.2014 u bë inaugurimi i ambienteve të Fondeve Arkeologjike të Institutit të Arkeologjisë, pranë QSA, rinovuar me mbështetjen e Fondit të Ambasadorëve të SHBA për Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore. Në inaugurim morën pjesë Ambasadori i SHBA Alexander A. Arvizu së bashku me ministren e Kulturës Mirela Kumbaro dhe atë të Arsimit Lindita Nikolla (kliko këtu për foto dhe video nga aktiviteti).
Në vitin 2012 Fondi i dha një grant Zyrës së Këshillit Ndërkombëtar të Muzeve në Shqipëri për përmirësimin dhe rivitializimin e kushteve të ruajtjes së koleksionit arkeologjik. Ky koleksion përmban mbi 18.000 objekte, nga të cilat 16.000 ndodhen në ambientet e rikonstruktuara dhe rreth 2000 janë të ekspozuara në Muze. 
Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:23
Lexo me shume...
 
Konferencë pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E henë, 30 Qershor 2014 07:02
                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Më datë. 30. 06. 2014, ora 11-12: 00, Departamenti i Etnologjisë, pranë Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit- QSA, organizon aktivitetin “Njerëz, Tekste dhe Imazhe”. Ky takim bëhet në nderim të etnografëve shqiptarë, dhe ka për qëllim sensibilzimin e opionionin publik rreth rendësisë që ka puna kërkimore në lëmin e antropologjisë social-kulturore në Shqipëri. 
Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:14
Lexo me shume...
 
Konferencë Ndërkombëtare pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E mërkurë, 02 Korrik 2014 10:21

Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë si dhe Shkolla doktorale në gjuhësi, pranë Qendrës së Studimeve Albanologjike, Tiranë, organizojnë më 11 korrik 2014 Konferencën III Ndërkombëtare “Kërkime Gjuhësore”, një veprimtari tashmë e përvitshme dhe e institucionalizuar. Ashtu si dhe në dy konferencat e mëparshme, edhe këtë vit ka pasur aplikime të shumta nga doktorantët e Shkollës sonë, por edhe nga ata të universiteteve shqiptare, në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni.

Përgjithësisht pjesëmarrësit janë studiues të rinj dhe në proces të përgatitjes së tezave në kërkim të gradës “Doktor shkencash”. Por në Konferencë marrin pjesë dhe shumë studiues të tjerë, me grada e tituj shkencorë, tashmë të njohur në studimet albanologjike.

Modifikimi i fundit E mërkurë, 10 Shtator 2014 08:44
Lexo me shume...
 
Leksion i hapur pdf Shtyp Email
Shkruar nga Administrator   
E martë, 13 Maj 2014 11:20
Ka praktika të ndryshme për të hapur shtigje të reja në lëmenjt e dijes. Dhe sot, sidomos këto ditë, debatohet shumë se si. Ndoshta mënyra më e mirë për të propozuar një fushë të re apo klasike të dijeve është kuvendimi. Ky është dhe qëllimi i projektit që merr përsipër të promovojë idenë për një fushë studimesh, atë të antropologjisë vizuale. Për këtë arsye, në: Institutin e Antropologjisë Kulturore, Tiranë, Rruga Naim Frasheri, Nr. 7, ditën e premte, dt. 16. 05. 2014, ora 14.00-16.00, do të mbahet leksioni i hapur, "Origins and (Possible) Future of the "Visual Archives", in Social-Cultural Anthropology", nga Prof. Dr. Paolo Chiozzi, Universiteti i Firences. Paolo Chiozzi është studius i njohur në antropologjinë urbane dhe ndër themeluesit e antropologjisë vizuale në Itali.
Modifikimi i fundit E enjte, 15 Maj 2014 13:03
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 6 nga 11